Portvinshulen
Kælder-Vins Portvinshule
Mød Vores Tre Portvinshuse
Hos os kan vi bedre lide at arbejde med færre producenter, da det giver os et bedre indblik i de forskellige huse og at de arbejder og brænder ligeså meget for produkterne som vi selv gør. Alle tre portvinshuse, har Johnny personligt været nede og besøge, og hver gang er det med åbne arme og et næsten familiært indtryk.
Dalva
Dalva er et gammelt traditionsbundet portvinshus grundlagt i 1862. Indtil 1920’erne, da brasilianske C. Da. Silva opkøbte huset gennem sin kones familie, havde huset gået under andet navn og havde primært solgt deres portvine i Portugal. Men med Da Silva i front begyndte huset at eksportere til både Brasilien og Nordamerika, og sidenhen også Asien og Europa.
Dalva er i dag et højt respekteret portvinshus, hvor man især har specialiseret sig i tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede.
De laver dog alle stilarter, og i Kælderen har vi både Colheita, Rosé Port, Golden White og meget andet.
Vista Alegre
Portvinshuset Vallegre ejes af Cunha Barros familien, der gennem fire generationer har været dybt engageret i portvinsproduktion. Familiens aktiviteter udspringer primært fra Quinta Vista Alegre, der ligger dybt inde i Dourodalen ved byen Pinhão. Quintaens vinmarker dækker et areal på omkring 55 hektarer beplantet med regionens bedste druesorter, bl.a. Touriga Nacional, Touriga Franca, Roriz og Tinto Cão. Vinstokkene er meget gamle, enkelte er tæt ved 100 år.
På Quinta Vista Alegre anvender man stadigvæk de gamle “Lagars”, hvor druerne trædes med de bare fødder i flere timer, til de absolut bedste portvinskvaliteter.
Familien har fokus på produktion af portvine, men laver også hvert år en pæn andel bordvine af allerhøjeste kvalitet.
Sequeirinha
Sequeirinha er resultatet af de bedste vine fra Quinta de Maroccos, som er et af de ældste vingårde i Dourodalen. Beliggende på venstre bred af floden har Quinta de Marrocos været familiens hjem i flere generationer. Markerne ligger højt (op til 180 meter) og på stejle sydvendte skråninger, hvor de varme dage og de kølige nætter ved floden giver perfekte vækstbetingelser. Derfor sker alt arbejde i markerne manuelt som det har gjort i mange generationer. Presningen sker med håndkraft eller rettere med ”fodkraft”.
I dag er det de to søstre Rita og Catarina, som er ejere af vingården.